Cursuri Foto/Fotografia de Peisaj - Procesul de Gandire şi Estetica Fotografiei de Peisaj

  • Lei60

Fotografia de Peisaj - Procesul de Gandire şi Estetica Fotografiei de Peisaj

  • Download
  • 1 File

Am scris această carte gândindu-mă că va fi ceva pentru fiecare fotograf: începător sau avansat. La început voi discuta despre noţiuni de bază, privind alegerea subiectului şi crearea unei compoziţii interesante. Apoi voi analiza 50 de studii de caz, prezentând setările şi echipamentul, discutând despre compoziţie şi editare. Disponibilă în format electronic (e-book .pdf)

Ce vei descoperi în acest e-book?

- Vei învăţa să identifici subiectul în fotografia de peisaj

- Vei înţelege cum să gândeşti atunci când te afli în faţa unui peisaj, pentru a realiza ce anume trebuie să fotografiezi

- Vei primi sfaturi practice, care odată applicate, îţi vor îmbunătăţi fotografiile pe care le faci

- Vei învăţa ce condiţii terbuie să întrunească un element pentu a deveni subiect, într-o fotografie de peisaj

- Vei înţelege ce decizii trebuie să iei după ce ai identificat elementul cu rol de subiect

- Vei învăţa despre înseamnă o compoziţie bună şi care este rorul compoziţiei

- Vei învăţa despre regulile de compoziţie, care vor fi explicate pe fotografii realizazte de Toma Bonciu

- În ultimul capitol, Toma Bonciu va prezenta 50 de studii de caz, pe fotografii proprii unde vei învăţa prin exemple despre subiect, compoziţie, setări, decizii de editare în fotografia de peisaj

- Vei dobândi mai multă încredere în abordarea fotografiei de peisaj pentru că vei avea o mai bună înţelegere asupra acestui tip de fotografie

Descriere e-book

Cel mai important element dintr-o fotografie de peisaj este subiectul şi acest e-book aşa şi începe: prin modalitatea în care identifici subiectul şi acţiunile pe care le faci în consecinţă.

Compoziţia are şi ea un rol determinant în modul în care privitorul parcurge fotografia. De aceea, al doilea capitol al e-bookului se referă la reguli de compoziţie. Aceste reguli sunt prezentate prin exemple cu fotografii personale realizate de Toma Bonciu.

Al treilea capitol se concentreaza asupra exemplelor practice, ca studii de caz. Sunt prezentate 50 de fotografii realizate de Toma Bonciu şi sunt discutate setările şi echipamentul folosit, compoziţia şi decizia de incadrare, precum şi sfaturile care se desprind din fiecare imagine.

Am convigerea 100% că acest e-book va fi de mare ajutor atât fotografilo începători cât şi celor care practică fotografia de ceva timp şi că prin parcurgerea informaţiei din aceste pagini, vei primi noi cunoştinţe indiferent de nivelul fotografic la care te afli şi care te vor ajuta să mai urci o treaptă de exprimare vizuală, în această călătorie minunată ce se numeşte fotografia de peisaj.

ACEST E-BOOK ESTE PENTRU TINE DACĂ

EXPLICAŢIILE SUNT SIMPLU DE URMARIT ŞI CLARE

PĂRERILE CELOR CARE AU CUMPĂRAT CARTEA

Cu emotie am descoperit in acest e-book, nu numai informatii si explicatii, dar am gasit un prieten, care intinde o mana catre noi, care daruieste sincer si cu bucurie! Ma asteptam la mai putin, am primit mult mai mult! Cartea este de citit si de recitit, categoric nu poti acumula atat de multe printr-o parcurgere liniara. Recunosc, nu am terminat de citit toate studiile de caz, dar .. efectul a fost destul de rapid. Am deschis dupa vacanta lightroomul si cand m-am uitat la pozele ce s-au deschis, prima mea intrebare a fost ..”aoleu, sunt ale mele sau sunt de pe net??” Multumesc, Toma!!

Cristina

Iti marturisesc Toma, ca dupa fiecare zi de critica, expunere la workshop etc, mi-am facut un rezumat scris al notitzelor din cap, incercand sa structurez ‘materia’ intr-un fel evolutiv. Am completat amanunte din diverse youtube. Frunzarind cartea, vad ca am acum totul ordonat si la un loc. Super tare.

Vlad

Servus, am apucat și eu să deschid cartea de la tine. Sincer, ma așteptam la ceva mai puține pagini, ceva pe scurt dar nu, aparent sunt destule detalii, ceea ce e de bine. În următoarele săptămâni o sa fiu foarte ocupat dar o sa ma străduiesc sa studiez cât mai amănunțit. Cele bune!

Adrian G

Un ebook cu studii de caz pe care le întâlnești în fotografia de peisaj, cu explicații privind încadrarea și alegerea subiectului în diferite situații, un îndrumător foarte bun pentru cei aflați la început de drum și nu numai.

Eugen V

Mi-a plăcut cartea lui Toma Bonciu “Fotografia de Peisaj – Procesul de gândire si estetica fotografiei de peisaj” pentru modul direct prin care explică modalitatea de alegere a subiectelor și creearea unei compzitii puternice în fotografia de peisaj. Mi-a plăcut de asemeni faptul că ideile sunt exemplificate prin studii de caz în care Toma arată cum a gândit respectivele fotografii (alegere subiect, creeare copozitie, setări).

Adrian P

Foarte încântat de e-book. Pt. mine fotografia este un hobby si o evadare. Cursul mă ajută să inteleg ceea ce vreau să fotografiez si cum să transmit acest lucru privitorului. Îmi place studiul făcut pe cele 50 de fotografii si informațiile atașate la fiecare fotografie in parte. Consider prețul mai mult decât decent raportat la informațiile primite. Mersi Toma!

Florin C

Despre Toma Bonciu

Numele meu este Toma Bonciu si şunt fotograf de peisaj full time din 2009. Din 2012 am început să organizez workshopuri şi ture foto, atât în ţară cât şi in străinătate. Pe lângă workshopuri creez şi cursuri de editare foto şi de fotografie sau scriu e-bookuri despre fotografie în general şi fotografi de peisaj în particular.

Modalitatea în care văd eu fotografia de peisaj este una interpretativă. Nu doresc să duplic ceea ce vedem cu toţii: mi s-ar părea plictisitor. Pentur mine fotografia are rolul de a surprinde privitorul cu un moment pe care chiar dacă l-a trăit sau chiar dacă a fost acolo, nu l-a văzut din perspectiva mea.

Fotografiez ce văd cu ochii, ce întelege mintea şi ce simte inima. Şi chiar dacă îmi doresc să transmit sentimente prin fotografii, ştiu că acele sentimente nu vor fi niciodată ale mele ci doar ale tale care priveşti fotografiile mele. Dar dacă am reuşit să obţin măcar o tresărire, un zâmbet sau o încruntare de sprânceană atunci când te-ai uitat la fotografiile mele, atunci misiunea mea a fost îndeplinită.